sâmbătă, 6 decembrie 2008

Google Friend Connect vs Facebook Connect

La o ora dupa ce Google a lansat serviciul Google Friend Connect, Facebook a lansat Facebook Connect.Lansarea simultana a celor doua servici nu a fost o coincidenta. Companiile vor ca utilizatorii cu conturi pe Google sau Facebook sa interactioneze intre ei si cu site-uri ce implementeaza servicul lor.
Principala diferenta intre cele doua servicii este ca Facebook este o retea sociala in timp ce Google Friend Connect este deschis catre orice site, serviciu sau retea sociala care foloseste autentificarea cu OpenID. De exemplu cu Google Friend Connect vizitatorii pot sa se logeze folosind credentialele Gmail, deci nu trebuie sa faca parte din nici o retea sociala..
Pentru a adauga unul din servicii unui site sau blog Google pune la dispozitie cateva gadgets. In cazul Facebook trebuie sa iti creezi propria aplicatie. Pentru mai multe informatii click google friend connect si facebook connect.
Pentru administratori de site/blog ce sunt interesati de Google Friend Connect am pus un sample video despre cum puteti implementa serviciul.



Dan a ales pentru site-ul nostru serviciul oferit de cei de la Google si pe aceasta cale va invitam sa va alaturati comunitatii de interfete web aici.

Niciun comentariu: