luni, 22 decembrie 2008

Emoticon "buclucas" in Rusia


Tot navigand pe internet, am dat de o stire, zic eu ... amuzanta. Prin urmare nu m-am putut abtine sa nu scriu despre asta aici. :-)

Un om de afaceri rus sustine ca a cumparat de curand licenta pentru emoticon-ul ;-) si are de gand sa faca bani buni din asta : folosirea simbolului necesita o licenta de $10,000 / pe an. Plata se va face doar in cazul companiilor care doresc utilizarea acestui semn in diferite campanii sau mesaje publicitare. El nu va taxa persoanele care folosesc aceste semne de punctuatie in mesaje tip email sau sms.

BBC raporteaza : “A afirmat ca utilizarea emoticon-urilor ce seamana cu marca inregistrata de el, cum ar fi :-) sau ;) sau :) vor putea intra si acestea in proprietatea lui”.

Marcile inregistrate sunt teritoriale. Inregistrarea acestui emoticon este in Rusia si prin urmare nu poate fi aplicata in nici o alta tara.

Conform Wikipedia, primele emoticon-uri :-) si :-( apar intr-un document ce dateaza din 1982 , scris de catre Scott Fahlman intr-o discutie pe forumul Universitatii Carnegie Mellon.

Niciun comentariu: