luni, 1 decembrie 2008

Microsoft Live Mesh pe Mac OS

Esti in insulele Bahamas si faci o fotografie cu camera de pe telefonul mobil si vrei ca in doar cateva clipe aceasta sa apara pe o rama digitala foto aflata la tine acasa? Sigur ca vrei! Dar oare poti realiza acest lucru? Sigur ca DA!

Cum prin intermediul unei interfete web interactionam in aceasta lume conectata la Internet, tot printr-o interfata web trebuie sa putem sa colaboram cu diferite dispozitive. Solutie: Microsoft Live Mesh.
Initial Live Mesh a fost disponibil pentru calculatoare ce folosesc Windows XP sau Vista si telefoane mobile cu Windows Mobile. Acum a aparut si pentru Mac OS.

Live Mesh este un sistem de sincronizare a datelor, care foloseste internetul ca un fel de hub de date, permitand utilizatorilor sa-si sincronizeze cu usurinta fisiere de tip imagini, content video si alte tipuri de documente intre computere, telefoane mobile si alte device-uri. Mai pe scurt, este un tool de colaborare ce permite mai multor utilizatori sa faca share de continut.



Utilizatorii isi pot adauga unii altora dispozitive in mesh-ul fiecaruia si isi pot sincroniza folderele automat intre dispozitivele lor si Live Desktop. Pentru a adauga un dispozitiv in mesh-ul tau, nu trebuie decat sa downloadezi si sa instalezi software-ul Live Mesh pentru Mac OS X version 10.5 (Leopard) sau o versiune mai nou.

Odata ce un folder este setat pentru a fi sincronizat, el va putea fi accesat de celelalte dispozitive din mesh, iar orice modificare facuta continutului se va reflecta catre dispozitivele cu care acesta este sincronizat. Pentru ca modificarile sa poata fi sincronizate si transmise fiecarui dispozitiv, Live Mesh utilizeaza FeedSync. Informatiile despre dispozitivele si folderele care participa in procesul de sincronizate nu sunt stocate local, ci la un service-end. Pentru a folosi Live Mesh, nu-ti trebuie decat un calculator cu o conexiune la Internet. Serviciu necesita Windows Live ID pentru a accesa Live Desktop, unde poti incarca fisere, pentru a le share-ui prietenilor sau le poti accesa direct de pe web.

Utilizatorii au la dispozitie o memorie de 5GB pentru a stoca informatiile transmise cu ajutorul acestei platforme.

Microsoft Live Mesh este un serviciu gratuit. Puteti sa va inscrieti si sa va instalati Live Mesh direct de la Mesh.com.

Niciun comentariu: