sâmbătă, 3 ianuarie 2009

A fi bun in ceea ce faci

Echipa Absolute Web va ureaza "La multi ani" si un an bun.
Si ca sa fim in trend cu ideea de a trage linie si a concluziona voi posta un fel de list.
Dar nu orice list , ci o lista despre website-uri ce ne vor ajuta sa fim mai "buni" in ceea ce facem.
Nu este creatia mea, expertiza in domeniu nu este destul de vasta ca sa imi permita o abordare asa ampla a problemei, dar am considerat-o helpfull.
Ajunge cu introducerea sa intram in cuprins.
Aceste site-uri vorbesc despre design de interfata, uzabilitate, experienta utilizatorului si cam tot ce tine de imbunatatirea experientei utilizatorului cu interfata.
  1. Boxes and Arrows - gasiti articole despre uzabilitate, design si chiar exemple despre cum sa contruiti de exemplu o aplicatie email online.
  2. UX Magazine - motto-ul lor este "User experience is everything" , si se pot gasi articole despre designing in layers si design tips pentru programatori.
  3. UXmatters - dintre topicurile atinse se gasesc aplicatii in web 2.0 , uzabilitate , cum ajuta RIA utilizatorii si uzabilitatea formurilor de search.
  4. A List Apart – in partea de User Science se gasesc 3 categorii in infos care v-ar interesa.
  5. Usability post - este un blog despre uzabilitate; articolele din el sunt foarte practice.
  6. Usability counts - este un blog al lui Patrick Neeman si Ha Phan, consultanti despre experienta utilizatorilor.
  7. Usable web - este o colectie de linkuri despre UI design; nu mai este updated insa se gasesc link-uri despre tot ce tine de ui.
  8. User Interface Engineering - este firma care tine conferinta anuala de UI. Articolele, podcasts acopera o paleta larga de topicuri practice ce tin de UI.
  9. Useit.com - este blogul lui Jakob Nielsen, un expert in uzabilitate. Check out sectiunea Alertbox.
  10. Designing Interfaces - Este o carte online ce are la baza O’Reilly’s Designing Interfaces: Patterns for Effective Interaction Design
Mai sunt cateva site-uri interesante dar am vrut sa fac un cliseu si sa ma opresc la 10. Le puteti vedea pe cele de mai sus si altele la adresa http://sixrevisions.com/usabilityaccessibility/20-websites-to-help-you-master-user-interface-design/.
Un sfat acum la final. Bookmark them :)

Niciun comentariu: