duminică, 11 ianuarie 2009

Interfete web in GWT

In ziua de astazi folosim din ce in ce mai multe aplicatii web cu interfete cat mai complexe. Avem servicii gen: Youtube, Yahoo Mail, Google Docs, etc ...

De ce interfetele web realizate in GWT sunt cea mai buna alegere pentru echipele de dezvoltatori care cauta sa construiasca solutii de complexitate mare?

Pentru ca framework-ul GWT faciliteaza scrierea aplicatiilor web folosind AJAX, permitand astfel dezvoltatorilor sa scrie aplicatii in limbajul Java folosind clasele oferite de GWT. Este un lucru foarte bun, pentru ca nu mai esti nevoit sa scrii aplicatii in JavaScript, ci direct in Java. Iar conceptele de baza pentru interfata cu utilizatorul sunt foarte asemanatoare cu Java Swing.

De asemenea ofera componente de interfata dinamice, metode RPC(“remote procedure call”) pentru comunicarea intre server si aplicatie, compatibilitate cu toate browserele,etc.

Nici unul dintre noi nu poate anticipa pe viitor, viitorul GWT, dar pot sa va spun ca angajamentul Google de la sprijinirea GWT de pana acum a fost pur si simplu minunat. Monitorizarea GWT pe forumul de colaboratori este un bun mod de a te familiariza cu aceasta tehnologie si de a te convige ca aceasta tehnologie sta in picioare si este viitorul interfetelor web.
Va recomandam sa verificati forumul pentru va face o idee referitoare la nivelul de trafic pe care il au.

2 comentarii:

Lucian spunea...

Am folosit acum vreo 3 ani GWT pentru nişte aplicaţii, e puternic, numai ca nu e chiar soluţia perfectă, sfatul meu dacă vreţi să faceţi aplicaţii "AJAX", pune-ţi mâna şi învăţaţi javascript.

Adi spunea...

GWt este suficient pt Ajax.

securitate it
Adrian Tanase
cik
blog
funny video