sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Crisis....Over?

In situatia in care se afla lumea in momentul de fata mai avem timp sa discutam despre interfete web?

Intreaga omenire e de ceva timp in stare de criza... Sa luam de exemplu tara noastra: Combinate care disponibilizeaza sute de oameni, uzine care isi intrerup activitatea! Criza chiar exista sau este doar un pretext pentru ca marile companii sa mai scape de cativa amarati pe care si asa ii platesc cu prea putini bani?

In lume actiunile celor mai imporante companii scad uluitor. Sa luam exemple din "Industrie":  Actiunile Google, care in iunie valorau in jur de 600$ acum sunt sub 250$. Microsoft sufera si ei o importanta scadere pe piata bursiera, actiunile lor avand cea mai mica valoare din ultimii 5 ani. Si exemplele pot contiuna.

Exista cineva care profita de urma ei? Criza a inceput in SUA, pornid de pe piata imobiliare si brusc s-a imprastiat in toate domeniile de activitate... Aflam ca datoriile externe SUA au ajuns la o suma de neimaginat. Oare americanii vor sa  profite de scaderea dolarului pentru a-si plati datoria?

Dar cea mai importanta interbare pe care mi-o pun e: Aceasta criza poate contiuna la nesfarsit?

Eu cred ca nu... Eu cred ca in curand lumea se va redresa, isi va gasi un echilibru! Cred ca in curand aceasta criza va lua sfarsit! Cei care au reusit pana acum sa profite vor pleca cu banii, cei care au avut de pierdut de pe urma ei, isi vor linge ranile si vor contiuna sa traiasca.

Pana atunci, profitati de preturie mici la apartamente! (Daca criza nu v-a afectat deja economiile)

2 comentarii:

Dragos spunea...

Parerea mea avizata este ca aceasta criza nu va dura la nesfarsit, se va opri cand va ajunge dolarul la 0 lei. Acest moment de timp este finit,d eoarece in orice sistem bancar exista un numar fix, desi amre de zecimale, ceea ce nu permite scaderea monotona cu limita 0. :D

Adelina spunea...

O prietena spunea ca economia este un mare organism, in care bancile sunt inima, iar banii sangele. Daca banciile nu mai "pompeaza" bani...ce se va intampla cu organismul?
Eu sunt o fire optimista...o sa fie bine! :)