joi, 13 noiembrie 2008

SEO Flash

Ma intrebam zilele trecute cum se promoveza un site facut in Flash. Din cate se stie, cei care isi fac site-ul in flash sunt dezavantajati in punctul de vedere al SEO. In general motoarele de cautare nu stiu sa indexeze site-urile realizate in Flash.

Cum facem sa reducem sau chiar sa anulam acest handicap?

Solutii exista mai multe, eu am ales una dintre ele. Este vorba de un script. Acest script detecteaza daca clientul care se conecteaza la URL-ul site-ului suporta flash. Daca suporta, ii trimite un obiect swf (versiunea flash a site-ului). Daca nu suporta ii trimite un html.

Astfel motoarele de cautare, vor primi un html in loc de flash.

Aceasta metoda poate fi imbunatatita prin crearea unui site in background-ul site-ului principal, in care fiecare pagina sa foloseasca swfobject. Folosind flash vars se porneste filmul flash de la anumit frame, in functie de pagina ceruta.

Un comentariu:

unneuron spunea...

Pentru cei care doresc sa isi monitorizeze eficienta in ce priveste SEO, exista un utilitar SEO Monitor [ SEO Monitor ], care ajuta la monitorizarea evolutiei site-ului in diferite motoare de cautare. Daily Cache, Click Heat, istoricul pozitiilor in motoarele de cautare etc…