joi, 13 noiembrie 2008

JSF pentru telefoane mobile

JSF ...

Java Server Faces (JSF) este un framework pentru dezvoltarea de aplicatii web folosind Java, bazat pe paradigma MVC (Model-View-Controller), destinat simplificarii procesului de dezvoltare a interfetelor web. Este format din componente web standard, precum servleti, pagini JSP si bean-uri.

Ca principale avantaje, JSF asigura persistenta datelor, permite crearea de interfete web folosind componente gata definite, accesibile folosind taguri JSP, ofera un model de interactiune cu interfata web bazat pe evenimente, furnizeaza un mecanism pentru dezvoltarea de componente proprii, separa prezentarea componentelor interfetei web de functionalitate, astfel incat acestea sa poata fi utilizate in pagini HTML, WML, etc

Mobile JSF ...

Nu de mult, dezvoltatorii de aplicatii web pentru telefoane mobile erau nevoiti sa creeze si sa mentina versiuni diferite pentru paginile ce erau scrise in diverse limbaje de markup. Aceasta abordare era destul de ineficienta si predispusa la multe erori. Astfel, cu Mobile JSF, acest deficit este rezolvat. Mobile JSF se bazeaza pe framework-ul Java Server Faces. Dezvoltatorii vor mentine doar o versiune pentru fiecare pagina si nu vor mai fi nevoiti sa stie detalii specifice referitoare la limbajele de markup. Acest lucru se intampla deoarece Mobile JSF randeaza componentele in mod automat. Iar partea cea mai interesanta este ca oricine poate folosi Mobile JSF pentru a crea pagini web, compatibile cu un numar mare de dispozitive. Astfel, Mobile JSF se dovedeste a fi o unealta puternica in dezvoltarea de aplicatii web pentru telefoanele mobile. Pentru mai multe informatii vizitati Ericsson Mobility World.

Niciun comentariu: