sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Cum sa analizezi o retea sociala folosind Last.fm API?

Ce este Last.fm?

Last.fm este unul dintre cele mai populare servicii online de muzica. Fiecare utilizator logat in sistem poate sa asculte muzica dorita, sa isi faca prieteni cu aceleasi preferinte muzicale, sa se inscrie in grupuri in functie de gusturi sau sa-si creeze libraria cu piesele si artistii indragiti.
Destul de promitator nu? Are in schimb un aspect negativ, si anume faptul ca nu este permisa ascultarea aceleiasi melodii de mai mult de 3 ori.

Despre Last.fm API...

Este chiar usor de folosit. Primul pas este sa-ti faci un cont la ei, apoi sa-ti creezi o aplicatie. Dupa ce configurezi “api account page”, unde completezi numele aplicatiei, o descriere a acesteia si un logo(optional), faci o cerere si primesti API key si secret key. In functie de limbajul in care vrei sa faci implementarea aplicatiei care analizeaza aceasta retea sociala, downloadezi versiunea care ti se potriveste : Java, .NET, Python, PHP. Apoi, la treaba! Nu-ti ramane decat sa folosesti api-ul respectiv.

Daca doresti o implementare in Java, ti se pune la dispozitie jar-ul corespunzator (last.fm-bindings.jar) cat si bibliotecile care implementeaza efectiv api-ul (inclusiv cu exemple de folosire)...
Merita incercat nu?

Niciun comentariu: