luni, 17 noiembrie 2008

Interfete web cu Yahoo! User Interface

Si pentru ca in ultima vreme, peste tot Google, Google si iar Google ... ce ziceti sa aducem in scena pe ... the one and only.... Yahoo! ? Nu fiti carcotasi, nu vreau sa vorbesc despre rivalitatea Google-Yahoo! , pentru ca, dupa cum zicea cineva, multa lume are o paine de mancat de aici. :)

Yahoo! doreste sa atraga cat mai multi utlizatori si sa fie recunoscut, nu doar ca motor de cautare si furnizor de stiri, dar si ca unul dintre cei mai buni furnizori de noi tehnologii. Astfel, ofera tool-uri utile pentru dezvoltatori, continuand sa se concentreze in dezvoltarea librariei de user interface (YUI).

Yahoo! User Interface (YUI) este o librarie open-source, o colectie de tool-uri, utilitare si controale scrise in JavaScript, folosite in dezvoltarea de interfete web dinamice si interesante pentru aplicatii care folosesc tehnici precum AJAX, DHTML si scripting DOM.

Yahoo! a facut publice atat codul cat si documentatia librariei de User Interface. Acestea pot fi accesate aici.
Iar daca vrei sa fii la curent cu activitatatea dezvoltatorilor care implementeaza aceasta librarie, puteti sa le accesati blogul aici.

Niciun comentariu: